top of page
Lifespan nl

wo 27 mei

|

Webinar

Complex trauma en EMDR : Webinar 27, 28 en 29 mei met Roger Solomon

Complex trauma en EMDR : Webinar 27, 28 en 29 mei met Roger Solomon

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Complex trauma en EMDR : Webinar 27, 28 en 29 mei met Roger Solomon
Complex trauma en EMDR : Webinar 27, 28 en 29 mei met Roger Solomon

Tijd en locatie

27 mei 2020, 15:00 – 19:00

Webinar

Gasten

Over het evenement

Complex trauma en EMDR : Webinar 27, 28 en 29 mei met Roger Solomon.

Roger Solomon zal 3 halve dagen live een webinar (elk 4 u) geven, telkens van 15.00 tot 19.00 uur

Het volgen van deze webinar geeft 12 creditpoints EMDR Belgium. 

Prijs: Omdat de webinar sequentieel ook in het Frans wordt vertaald en dat Nederlandstaligen daar hinder van kunnen ondervinden, geven we een korting van 30€ als u zich inschrijft. De prijs van de opleiding komt dan op 120 € ipv 150€ 

U kunt zich inschrijven, de betaling bevestigt uw inschrijving en garandeert de verzending van een code om deel te nemen aan de vergadering per videoconferentie op de dag van de opleiding.

Beschrijving van de webinar:

Deze workshop zal zich richten op de theorie van structurele dissociatie van de persoonlijkheid, zodat de deelnemers de klinische verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met ernstige trauma's kunnen begrijpen. Gefaseerde behandeling en therapeutische strategieën zullen worden besproken en geïllustreerd met case voorbeelden en video's. De sessies duren 4 uur per dag.

De eerste dag zal een inleiding op de theorie zijn, die het theoretische kader van de theorie van de structurele persoonlijkheidsdissociatie presenteert. Ernstige trauma's (misbruik en verwaarlozing) kunnen leiden tot een opsplitsing van de persoonlijkheid in verschillende delen. Een (of meer) delen die in het dagelijks leven werken en andere delen (emotionele delen) leven in "traumatijd” en houden de traumatische herinnering vast, en zitten vast in het verleden. Door de ernst van het trauma kan er sprake zijn van een fobische vermijding tussen het deel dat betrekking heeft op het dagelijks leven en de emotionele delen die de traumatische herinneringen vasthouden. Om deze reden moet de behandeling een stapsgewijze aanpak volgen: 1) Stabilisatie 2) werken aan de herinnering 3) Persoonlijkheidsreïntegratie.

Op de tweede dag bespreken we het werken met de persoonlijkheidsdelen en presenteren we Fraser's dissociatieve tafeltechniek met videodemonstratie. Het gebruik van tijdsoriëntatie, compassie en samenwerking tussen de delen, en een begrip van de positieve werkfunctie zullen worden gepresenteerd als middelen die de fobie tussen de partijen kunnen helpen verminderen, integratieve functies kunnen faciliteren, het persoonlijkheidssysteem kunnen stabiliseren en de cliënt kunnen voorbereiden op het verwerken van de traumatische herinnering. Deze dag zal ook de criteria voor de voorbereiding op de verwerking van het EMDR-geheugen introduceren, en wijzigingen in het standaardprotocol die geschikt zijn voor complexe trauma's.

De derde dag zal een dag zijn die video's van sessies met complexe trauma's zal bevatten. De video's illustreren het werk met delen voor de stabilisatie van het persoonlijkheidssysteem en de verwerking van herinneringen. Keuzepunten zullen worden besproken.

Over de trainer:

Dr. Roger Solomon Dr. Roger Solomon is een psycholoog die gespecialiseerd is in trauma en rouw. Na de dood van Francine Shapiro is hij benoemd tot directeur Programma's van het EMDR-Instituut en zal hij zich inspannen om zijn wetenschappelijke erfenis te bestendigen.

Als ervaren trainer aan het EMDR Instituut sinds 1993 geeft hij les aan EMDR op internationaal niveau. Dr. Roger Solomon is een adviseur voor de Amerikaanse Senaat en ondersteunt (inclusief EMDR) het Senaats Staff Assistance Program. 

Hij werkte van 1979 tot 1988 als psycholoog bij de Colorado Springs Police Department en van 1988 tot 1994 als psycholoog bij de Washington State Patrol. 

Dr. Solomon heeft uitgebreid overleg gepleegd met wetshandhavingsinstanties, waaronder de FBI, de Geheime Dienst en de Polizia di Stato in Italië, en heeft nauw samengewerkt met de families van politieagenten die in de uitoefening van hun functie zijn vermoord. 

Hij heeft tal van opleidingsprogramma's ontworpen voor crisisinterventie en gijzelingsonderhandelingen voor politieagenten en medische professionals. 

Dr. Solomon werkt nauw samen met Onno van der Hart (hoofdauteur van "The Haunted Self"), en maakt deel uit van een internationaal team dat artikelen heeft gepubliceerd over de toepassing van EMDR op complexe trauma's. Hij is gastprofessor aan de Salesiana Universiteit in Rome, Italië, en consultant voor psychologische programma's aan de La Sapienza Universiteit in Rome. Hij is auteur en co-auteur van 45 artikelen en boekhoofdstukken over EMDR-therapie, verdriet, complexe trauma's, acute trauma's en wetshandhavingsstress.

Tickets

  • Webinar 27, 28 en 29 mei 2020

    € 120,00
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page