top of page
Lifespan nl

wo 16 apr

|

Namur

Hechtingstheorie, gecombineerd met het begrip complex trauma bij volwassenen

Hechtingstheorie, gecombineerd met het begrip complex trauma bij volwassenen: Theorie en interventie gegeven door Joanna Smith.

Hechtingstheorie, gecombineerd met het begrip complex trauma bij volwassenen
Hechtingstheorie, gecombineerd met het begrip complex trauma bij volwassenen

Tijd en locatie

16 apr 2025, 09:00 – 17 apr 2025, 17:00

Namur, Rue des Tanneries 1, 5000 Namur, België

Gasten

Over het evenement

NIEUWE WORKSHOP gegeven door Joanna Smith.

Deze workshop wordt in het Frans gegeven.

Het is bekend dat de werkalliantie een sleutelfactor is in de effectiviteit van psychotherapie.

De gehechtheidstheorie werpt een helder licht op deze therapeutische alliantie, waardoor we weten op welke klinische gegevens we ons vanaf het eerste contact met onze cliënten moeten toespitsen om de alliantie te bevorderen, dit in relatie tot de gehechtheidsstrategieën van de patiënt, en om eventuele latere moeilijkheden te voorkomen.

De hechtingstheorie, gecombineerd met het begrip complex trauma, biedt ook sleutels voor het deblokkeren van klinische situaties waarin de alliantie moeilijk is, zoals bijvoorbeeld wanneer de verzorgers in de kindertijd gevaarlijk waren.

Het doel van deze workshop is om de werkalliantie met zogenaamde moeilijke patiënten te verbeteren, maar ook om tekenen van weerstand of angst bij de cliënt te herkennen en te overwinnen.

Ten slotte gaat deze workshop ook over het begrijpen hoe je met de innerlijke delen van de patiënt kunt omgaan om de samenwerking tussen cliënt en therapeut te bevorderen.

De training is gebaseerd op progressieve rollenspeloefeningen en stelt de deelnemers in staat om deze strategieën toe te passen eerst op casussen die door de trainer worden voorgesteld en vervolgens op de door de deelnemers ingebrachte casussen.

Datum: 16 en 17 april 2025

Plaats: Centre Ilon Namur

Joanna Smith, klinisch psychologe en psychotherapeute (Université Paris X), geaccrediteerd trainer in Lifespan Integration (ICV) en universitair docent, werkte 15 jaar in de volwassenenpsychiatrie, in het bijzonder met seksuele agressors en in de victimologie.

Ze is nu aan de slag in een privépraktijk met volwassenen, voornamelijk slachtoffers van complex trauma.

Ze heeft een universitair diploma in gehechtheid en is de auteur van talrijke boeken over dit onderwerp.

Tickets

  • Deelnemen

    € 460,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page