top of page
Lifespan nl

za 06 feb

|

Webinar Eva Kestens

Webinar Eva Kestens

Traumasensitief behandelen met de ontwikkeling van het brein als leidraad.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Webinar Eva Kestens
Webinar Eva Kestens

Datum

06 feb 2021 16:00 – 17:30

Webinar Eva Kestens

Gasten

Details

Traumasensitief behandelen met de ontwikkeling van het brein als leidraad.

Het Neurosequential Model of Therapeutics (NMT) van Dr. Bruce Duncan Perry biedt een vernieuwende en boeiende diagnostische en traumasensitieve kijk op kinderen. De ontwikkeling van het brein (en dus van kinderen) vormt daarbij de leidraad. Deze diagnostische bril geeft ons een beter zicht op de krachten en beperkingen van kinderen die trauma of verwaarlozing meemaakten tijdens hun vroege kinderjaren. Daarnaast biedt het model handvatten om op maat te werken, het helpt inzicht te geven welke therapievorm, wanneer aan te reiken. Bovendien wordt van uit gegaan dat de ontwikkeling van kinderen niet alleen binnen de muren van een therapielokaal gestimuleerd moet worden, maar dat net in het dagdagelijkse de kracht en de sleutel tot verandering te vinden is. We hebben dus iedereen (ouders, therapeuten, begeleiders, leerkrachten, trainers in de sportclub,....) rond het kind nodig om de behandeling te doen slagen. Hoe meer mensen samenwerken om een kind te helpen, hoe groter de kans van slagen.

In deze lezing leg ik in het kort basisprincipes van de theorie van dit model uit én geef ik al een glimp van hoe er mee aan de slag te gaan.

dr. Eva Kestens werkt als kinder- en jeugdpsychiater in OBC ter Wende - Espero

Eva Kestens studeerde aan de KuLeuven waar ze in 2007 haar diploma tot kinder- en jeugdpsychiater behaalde. Nadien startte ze in de residentiële jeugdhulpverlening. Ze werkte vijf jaar in OBC en MPI Bethanie in Genk/Hasselt en sinds 2013 in OBC ter Wende-Espero. Daarnaast werkte verschillende jaren in een ambulante groepspraktijk therapeutische in Leuven.

Naast kinderpsychiater is ze ook relatie- en gezinstherapeut en gecertificeerd trainer van het NMT-model. Ze heeft een hart voor de meest kwetsbare jongeren en hun gezinnen en wil met tijd en stond via opiniestukken, ook hun stem vertolken in het maatschappelijk debat.

Reserveren

  • Webinar Eva Kestens

    € 15,00

Totaal

€ 0,00

Share on Social Media

bottom of page